Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primăria Caransebeș a primit astăzi vestea că proiectul „Renovare energetică pentru clădiri rezidențiale multifamiliale din municipiul Caransebeș” a fost aprobat și va primi finanțare prin PNRR. Mai precis, pe Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale!

Astfel, municipalitatea va beneficia de o finanțare de 1.606.756 euro fără TVA, adică 7.909.577,76 lei fără TVA, pentru reabilitarea energetică a patru blocuri de pe trei străzi (Efrem Zăcan – bloc 2, Mihail Halici – bloc 1, scările A și B, Balta Sărată – blocurile G2 și G3), toate acestea construite înainte de 1990.

„Principalele lucrări propuse vizează izolarea termică a fațadei, tâmplărie termoizolantă performantă, termoizolarea acoperișului, închiderea balcoanelor, termoizolarea planșeului de peste subsol, ventilarea naturală cu aerisire controlată a spațiilor ocupate, modernizarea instalației de iluminat din casa scărilor, corpuri de iluminat LED și senzori de mișcare, surse regenerabile de energie și puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice lângă blocuri“, spune directorul executiv al municipalității, Liviu Jigoria-Oprea.

Urmează acum semnarea efectivă a contractului de finanțare între Primăria Caransebeș și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, durata de implementare a proiectului fiind de 24 de luni.

JCS-R.M.