Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Anul trecut, Reşiţa a avut parte de un prim start cu repetiţie pentru cele 60 de biciclete care pot fi folosite gratuit de către reşiţeni!

Încrederea prea mare a autorităţilor în potenţialii beneficiari s-a dovedit a fi mult peste ceea ce au făcut utilizatorii, sistemul fiind blocat pentru o scurtă perioadă de timp, după ce urbea era să rămână fără ele. Dar lucrurile au revenit la o normalitate firească, iar acum vremea favorabilă le-a dat din nou drumul pe străzile urbei. Sunt momente din zilele cu soare când locaţiile de unde pot fi ridicate bicicletele rămân goale. Aşa că e de bun augur ca municipalitatea să mai facă rost de altele.

„Chiar mi-am propus să mediatizăm şi o să vă dăm pe mail, de câteva zile avem un program foarte fain în care se vede câte biciclete sunt date într-o zi, am avut 150 de închirieri într-una din sâmbetele trecute, mărturisea Ioan Popa, primarul Reşiţei, în cadrul unei recente conferinţe de presă. Şi le puteţi vedea prin acest program cum se plimbă prin oraş. Le mulţumesc reşiţenilor pe această cale pentru că folosesc bicicletele. În Faza III tramvai avem în plan, pe fonduri europene, să mai luăm încă 60 de bucăţi! Şi noi, în plus, am zis că poate mai luăm din bugetul Primăriei încă vreo 40 de bucăţi“.

Edilul nu a arătat însă interes pentru varianta trotinetelor. „Deocamdată mergem doar pe varianta biciclete. Vom pune şi în zona Muncitoresc, şi în zona Moroasa, sunt zone care au fost un pic văduvite, şi ne ducem încet-încet spre ele, odată cu securizarea cu camere de supraveghere“, a încheiat edilul.

JCS-A.M.