Bejeriţă se poate apuca de treabă! - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Dunca i-a deblocat, în 3 decembrie, proiectul de modernizare a DJ 608 Plugova (DN6) – Globurău – Costiş – Borugi – Cornereva – Obiţa – Rusca (DN6)!

„Miercuri am primit ultimele documente necesare astfel încât reabilitarea să poată începe, Bejeriţă va putea intra în obiectiv, consemna Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin. L-am moștenit ca şi antreprenor pe lucrare, o va face ca la carte sau va plăti din buzunar dacă nu își schimbă politica de calitate în executarea de lucrări. Avem şi o premieră, primele penalităţi de întârziere, în sumă de 160.000 de lei, pentru încurcăturile create de nerespectarea obligațiilor contractuale. Să fie clar, oricine poate lucra pe banii gestionaţi de județ, dar acest lucru trebuie făcut ca la carte“, subliniază Dunca, precizând că se va asigura de asta cât timp va fi la conducerea judeţului.

Oficialul spune că dacă nu l-ar fi invitat personal pe Nicolae Ciobanu, inginer şef Enel pe zona de Medie şi Joasă Tensiune, nu se reușea obținerea avizului. „Acest aviz a fost refuzat din cauza unor carențe grave de proiectare. (…) Nici nu contează faptul că, înainte de alegeri cu câteva zile, reprezentanții PSD, Pro sau PMP se laudă cu aceste reușite. Noi vom continua să facem cât putem de mult, în limita resurselor, în folosul tuturor cărăşenilor, indiferent de culoarea politică a celor care îi conduc“, a promis Dunca.

În schimb, șeful CJ nu are vești prea bune pentru o altă porțiune de drum județean, cea dintre Luncavița și Teregova, executată tot de firma lui Bejeriță, unde lucrările nu arată prea bine. „Din păcate, acest segment de drum are alocat un constructor . E vorba tot de Bejeriță și spun din păcate deoarece acesta trebuia să rezolve de mult. Banii, în jur de 1.000.000 de lei au fost puși pe contul lucrării respective. Nimeni nu se poate atinge de ei atâta timp cât lucrarea e atribuită. Încercăm să reziliem contractul făcut pe vremea PSD și întârziat la execuție. Doar așa putem găsi un alt constructor serios. Nu cred să putem rezolva ceva până la primăvară“, le-a transmis Dunca celor care l-au sesizat în legătură cu drumul dintre Luncavița și Teregova.

JCS-Antoniu Mocanu