Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Toţi locuitorii din Caransebeș au nevoie de acces la apă potabilă, canalizare, energie electrică și gaze naturale!

La 17 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, în țara noastră există municipii cu zone nealimentate încă cu apă potabilă. Caransebeș nu face excepție. În Valea Cenchii, Teiuș Amfiteatru, Racovița, Pipirigul Mare și altele avem încă locuințe neconectate la apă potabilă și canalizare. Proiectul aflat în desfășurare a fost demarat în 2016 de către Aqua Caraș, nu a cuprins și casele construite între timp, iar primăria nu a făcut nimic în acest sens pentru că este incapabilă să țină pasul cu dezvoltarea naturală a orașului.

Alimentarea cu gaze naturale a municipiului Caransebeș a fost o temă de campanie electorală încă din anul 2000. După 24 de ani, primăria ne mai anunță încă o dată că există un proiect în acest sens. În toți acești ani caransebeșenii au trăit disconfortul de a folosi surse alternative de încălzire, iar dezvoltarea economică a municipiului a avut de suferit puternic.

Din acest motiv mă angajez să asigur din bugetul primăriei și alte fonduri publice infrastructura necesară pentru ca toate locuințele din municipiu să se poată conecta la utilitățile care asigură un trai decent – apă, canalizare, curent electric, gaze naturale. De asemenea, voi asigura accesul la toate aceste utilități pentru toate companiile care doresc să se stabilească în Caransebeș pentru că numai așa putem spera la dezvoltare economică, deci la prosperitate pentru fiecare.

Spre deosebire de alte administrații, Caransebeș este foarte mult rămas în urmă cu depunerea proiectelor de eficientizare energetică a blocurilor de locuințe, proiecte finanțate cu fonduri europene. Primăria a refuzat să facă un efort susținut pentru confortul locuitorilor din blocuri. Din 9 iunie voi începe un amplu proces de reabilitare termică a blocurilor de locuințe. Valoarea fiecărui apartament va crește și cartierele de blocuri vor avea un aspect modern. Dincolo de toate acestea, facturile la utilități vor fi evident mai mici.

Împreună vom rezolva toate acestea, după 9 iunie.

Material publicat de NV WOTAN MEDIA SRL, la comanda candidatului independent Felician Ionel Pasere, Cod Mandatar Financiar 24240449