Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aceştia susţin că este suficient să se respecte legea pentru a le fi mai uşor să-şi plătească datoriile.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din județ a cerut din nou Guvernului modificarea şi respectarea legii, astfel încât membrii organizaţiei care iau bani împrumut să nu mai fie obligaţi să facă drumuri lungi pentru plata ratelor.

„Toţi cei cu care am stat de vorbă ne-au rugat să facem ceva. Am luat legătura cu Casa de Pensii, am vorbit cu miniştrii, tocmai pentru ca oamenii să nu ajungă în situaţia să plătească mai mult executorul judecătoresc decât suma pe care o au de restituit. Pensionarii au bani puţini, se împrumută pentru medicamente, pentru a trece peste greutăţi sau pentru a face cadou nepoţilor. Nu iau sume mari şi sunt necăjiţi. Avem foarte mulţi membri care apelează la împrumuturi pentru a-și cumpăra lemne sau pentru a-și plăti o operație. Mulți dintre ei se deplasează greu, iar transportul îi costă“, a precizat Aurelia Bonţe, preşedintele CARP Caraş-Severin.

În repetate rânduri, în şedinţele conduse de către prefectul judeţului, au fost făcute solicitări pentru ca banii datoraţi să fie popriţi din pensie. Rezultatul: se ajunge în instanţa în care CARP-ul recuperează banii împrumutați prin executori judecătorești. Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor are în județ peste 14.000 de membri cotizanți, dintre care circa 4.000 la Reșița.

FR