Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – Asta promite în 2015 primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăescu, potrivit căruia anul ce tocmai a trecut a fost unul din cei mai buni din istoria urbei de pe Valea Bistrei.

Deşi atunci când se vorbeşte de oraşul de pe Valea Bistrei există tentaţia de a vorbi numai de Ductil Steel, totuşi aici lucrurile se mişcă. S-a investit în diverse obiective iar anul acesta altele sunt în vizorul administraţiei.

„S-au investit 16 milioane de euro doar în rețelele de apă și canalizare, plus alte investiții de anvergură mai mică, dar care adunate înseamnă ceva. Dacă pun la socoteală și faptul că din datoria publică a orașului de 7 milioane de lei am achitat cinci deja, consider că a fost un an foarte bun“, ne-a declarat primarul Mălăescu. Întrebat cum va gestiona banul public în acest an, edilul a avut un răspuns scurt și la obiect: „Mă voi gospodări ca și până acum, în stil nemțesc!“. Ca principale priorități edilitar-urbane în 2015, primarul orașului de pe Valea Bistrei a amintit despre modernizarea Centrului Civic, finalizarea rețelei de apă – canal, asfaltarea străzilor, finalizarea proiectului de apă şi canal în cartierul Mal, reabilitarea căminelor culturale din Cireșa și Ohaba sau a zonei de agrementGura Jgheabului.

„Compania Naţională de Investiţii va scoate la licitaţie lucrarea pentru alimentarea cu apă a cartierului Mal, de care vor beneficia aproximativ 150 de gospodării. Investiţia se ridică la suma de 700.000 de euro, din care 21% este cofinanţarea noastră. Cât priveşte reţeaua de canalizare, ne vom orienta spre cea mai rapidă sursă de finanţare, fie ea guvernamentală sau europeană. Şi pentru că în decembrie am semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pentru asfaltarea străzilor Trandafirilor şi Avram Iancu, vom scoate în perioada următoare lucrarea la licitaţie pe SEAP. Cel mai probabil, lucrările vor începe în primăvară, de îndată ce vremea va permite acest lucru“, a explicat primarul din Oţelu Roşu.

luca-malaescu

Tot pentru 2015 este programată şi modernizarea Centrului Civic, pentru care primăria va aloca, eşalonat, pe o perioadă de doi ani, suma de 400.000 de euro. Proiectul urmează să fie scos la licitaţie chiar în această lună, iar pe lângă pavarea centrului şi amenajarea aleilor pietonale şi a spaţiilor verzi, el mai prevede construirea a două fântâni arteziene şi montarea de băncuţe noi.

Luca Mălăescu şi-a dorit să modernizeze zona de agrement Gura Jgheabului încă de anul trecut, însă planurile au fost amânate pentru 2015 din lipsa banilor. „80.000 de euro ne-au fost promişi de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru amenajarea unui teren sintetic de minifotbal, dotat cu nocturnă, tribună, vestiare, grupuri sanitare şi parcare. Cu bani de la bugetul local ne-am propus să mai amenajăm în această zonă şi două terenuri de tenis, dar şi un lac de acumulare pe care vom aduce hidrobiciclete“, a mai precizat edilul.

Administraţia locală se bazează însă şi pe alte proiecte care urmează să fie finanţate şi să intre în faza de realizare pe parcursul noului an.

3 Comments

  1. Dupa ce statistici ,, anul ce tocmai a trecut a fost unul din cei mai buni din istoria urbei de pe Valea Bistrei. ,, Sigur v-ati pierdut mintile!!

    • Stilul nemtesc de la Otelu Rosu e diferit de cel nemtesc original,e chiar opus.

Adaugă comentariu