Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Asta i-a anunţat primarul Adrian Torma pe locuitorii oraşului din Clisură, într-o videoconferinţă pe care a ţinut-o de Bunavestire pe pagina sa de socializare!

Nu mai e o noutate că edilul comunică de ceva vreme cu concetăţenii săi prin intermediul tehnologiei moderne. În acest fel, el poate dialoga mai eficient, pentru a le afla doleanţele, propunerile, iniţiativele. La vreme de criză, cu atât mai mult, pentru ca şi cei nevoiaşi, bolnavi, bătrâni sau singuri să poată fi ajutaţi. Astfel, le-a comunicat de Bunavestire că balul tradiţional de Paşti din Boşneag şi din Moldova Veche nu se va mai ţine, în situaţia generată de pandemie şi pe fondul stării de urgenţă din ţara noastră, în condiţiile intrării în vigoare a celei de-a treia Ordonanţe miliare. În schimb, banii alocaţi de Primărie pentru acest eveniment vor fi redirijaţi în scopuri umanitare: „Acei bani pe care i-am pregătit, o să încercăm să-i folosim fie pentru Spitalul Moldova Nouă, fie pentru alimente pentru persoanele aflate în dificultăţi sau care nu au venituri sau pentru aprovizionarea cu măşti, ca să le distribuim în comunitate, din partea Primăriei. (…) În acelaşi timp, continuăm campania de ajutorare pentru persoanele de peste 65 de ani. Evident că vom analiza, fiindcă am avut situaţii când mi s-a cerut să facem comenzi noi de pe internet, pentru că erau în ceartă bunica şi nepotul. Nu putem face acest lucru, nu se cade în aceste momente“

Torma i-a îndemnat pe locuitori să solicite ajutorul colegilor săi din Primărie, iar în măsura în care solicitările vor fi peste aşteptări, va deschide o campanie de voluntariat: „Asta dacă va fi cazul, a precizat edilul. Deocamdată, noi, cam toţi cei din Primărie, suntem implicaţi în această activitate, protejarea comunităţii, sprijinirea comunităţii, şi sper să trecem cu brio peste acest moment“.

Torma a evidenţiat şi ajutorul oferit de Crucea Roşie care, cu sprijinul bisericilor din localitate, a distribuit miercuri 5000 de iaurturi familiilor nevoiaşe şi persoanelor în vârstă. În finalul videoconferinţei, edilul i-a provocat pe concetăţeni să se alăture cu rugăciunile lor demersului Papei Francisc de a rosti în lanţ cu toate bisericile creştine din lume, rugăciunea „Tatăl nostru“.

Menţionăm, de asemenea, că în lupta cu noul coronavirus, la solicitarea managerului Spitalului Municipal Caransebeş, Adrian Cican, Torma a avizat detaşarea la Caransebeş a unuia dintre cei doi medici ATI de la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă, pentru o perioadă de două luni. Asta în condiţiile în care spitalul de pe Timiş şi Sebeş va fi centrul de tratare a celor infectaţi în judeţ.

JCS-Alexandra Gorghiu