Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, a semnat vineri un nou contract de finanțare europeană în valoare de aproape 3 milioane de lei. E vorba de un proiect ce propune noi măsuri de simplificare a procedurilor administrative și de reducere a birocrației pentru cetățenii municipiului Caransebeș!

Proiectul „Servicii publice partajate eficiente – Continuarea simplificării procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni prin digitalizarea serviciilor publice partajate în Municipiul Caransebeș (SPRE)”, cod SIPOCA 834/cod MySmis 136349, are ca obiectiv creșterea calității și transparenței procesului administrativ la nivelul Municipiului Caransebeș, prin continuarea implementării de măsuri de simplificare a procedurilor administrative și reducere a birocrației pentru cetățeni, atât prin adaptarea procedurilor interne de lucru, digitalizarea arhivelor, cât și prin dezvoltarea unor servicii publice furnizate cetățenilor aferente competențelor partajate ale administrației publice locale.

Mai precis, municipalitatea caransebeșeană dorește promovarea unei administrații publice moderne, prin digitalizarea fluxurilor de lucru, pentru reducerea timpului de procesare a cererilor cetățenilor și asigurarea accesului online la serviciile publice gestionate de Municipiul Caransebeș din domeniile de interes: asistență socială și amenajarea teritoriului și urbanism.

Nu sunt uitați nici funcționarii publici, prin proiect urmărindu-se creșterea nivelului de pregătire, cunoștințe și abilități, prin sesiuni de instruire, pentru 44 de angajați din cadrul Primăriei în domenii specifice. Valoarea totală a proiectului este de 2.879.648,00 lei, acesta fiind implementat în perioada mai 2020 – octombrie 2022.

JCS-R.M.