Băncile lui Popa, inspirație pentru Borcean - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primarul Caransebeșului vrea să înlocuiască actualul mobilier urban din zona centrală după modelul noii promenade reșițene.

O scurtă vizită în teren cu arhitectul-șef al municipiului și directorul SPIR l-a făcut pe primarul Felix Borcean să gândească o nouă față pentru Centrul Civic, mai ales în ceea ce privește mobilierul urban, vechile divane din lemn, dar și zona verde.

„O să renunțăm la acele divane rotunde din lemn care vor fi mutate în cartiere, în Balta, în Pipirig, în Țiglărie, iar în locul lor vom monta băncuțe din lemn pentru ca trecătorii să se poată odihni pe ele. Vor fi în stilul celor de la Reșița, cum s-a amenajat promenada pe malul Bârzavei, iar în acest fel zona va fi mai îngrijită, pentru că actualul mobilier este distrus, îl tot reparăm. Ne gândim, de asemenea, și la o nouă estetică pentru spațiul verde, atât în Centrul Civic, cât și în parcul din fața Primăriei, unde cred că vm renunța la acel gard viu și venim cu alte soluții de înfrumusețare a zonei”, a declarat Borcean.

De lucrări se vor ocupa cei de la Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare, fondurile fiind asigurate de la bugetul local.