Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – E-Distribuție a investit 500.000 de euro în stații de transformare din trei regiuni, printre care și Banatul. Conform celor comunicate de operatorul energetic, acesta a instalat centrale fotovoltaice în stații din Muntenia, Dobrogea și Banat, mai exact la Oțelu Roșu!

„Compania a montat în total 570 de panouri fotovoltaice de înaltă eficiență cu o capacitate totală instalată de circa 260 KWh. Panourile fotovoltaice au fost instalate la sol și sunt operaționale de la începutul anului. Cele trei centrale au incluse baterii Li-Ion de 100 kWh pentru stocarea energiei, fiecare centrală asigurând o producție anuală de energie de aproape 110 MWh și acoperind întregul necesar de consum pentru cele trei stații de transformare”, scriu cei de la Enel.

Mai reținem că stația de transformare de la Oțelu Roșu asigură serviciul de distribuție al energiei pentru consumatori din Oțelu Roșu, Baia, Băuțar, Bucova, Rușchița, Caransebeș, Cireșa, Ciuta, Glimboca, Iaz, Lozna, Măgura, Mal, Marga, Măru, Obreja, Rusca, Valea Bistrei, Var, Voislova și Zăvoi. „Instalarea celor trei centrale fotovoltaice la stațiile de transformare este primul demers de acest fel la nivelul companiilor E-Distribuție și se înscrie în procesul de tranziție către un model de afaceri sustenabil”, încheie cei de la Enel.

JCS-Ionel Ivașcu