Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Iubitorii folclorului din Banat sunt în doliu. Petrică Moise, unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară din Banat, s-a stins din viață sâmbătă, la 74 de ani!

A fost internat în spital, după ce s-a infectat de coronavirus. Rețelele de socializare s-au umplut de mesaje de condoleanțe.

Petrică Moise s-a născut la 19 iunie 1947, în Chișoda, județul Timiș. A descoperit muzica la școala generală din Chișoda și a fost îndrumat spre Liceul de Muzică și Arte Plastice din Timișoara, unde a absolvit clasa de instrumente de percuție. A mers apoi la Conservatorul din Cluj și a fost component al Ansamblului Mărțișorul al Casei Studenților din Cluj, dar a renunțat la Conservator. În 1971 a mers la Facultatea de Muzică a Institutului Pedagogic din cadrul Universității din Timișoara. Din 1971 a mers la Ansamblul Doina Timișului și la Ansamblul Timișul. A fost prețuit de toți colegii de breaslă, iar cântecele sale au fost iubite de toți bănățenii de pretutindeni.

„Astăzi, regiunea de Banat a pierdut un adevărat simbol. Cu părere de rău vă aducem la cunoștință că Petrică Moise, interpret de muzică populară, a trecut în neființă. Cuvintele sunt de prisos în aceste momente și regretăm enorm această pierdere. Dumnezeu să îl odihnească!”, transmite Politehnica Timișoara, pe Facebook.

Celebrul său cântec „Iorgovan frumoasă floare” a devenit un imn al bănăţenilor. Cântecele și doinele sale rămân în lada de zestre a Banatului, dar lumea muzicii populare autentice rămâne mai săracă.

JCS-Nina Curița