Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta spune Nelu Popa, primarul Reşiţei, dar edilul admite că „odată ce i-ai cucerit, îi ai aproape de tine definitiv“!

Trecut deja prin furcile caudine şi şiretlicurile administraţiei publice, după cum singur recunoaşte, primarul Reşiţei este de părere că intrarea antreprenorilor în viaţa publică, în special în administraţie este un lucru bun. De ce?

„Pentru că oamenii care vin din privat ştiu să gestioneze bani şi resurse. Şi fac referire la Romeo Dunca, un bun prieten al meu. Este adevărat că mulţi cărăşeni nu îl cunosc, dar un alt preşedinte mai bun ca el pentru Consiliul Judeţean nu mai există pe toată planeta. Este tenace şi este un antreprenor de succes. Îi voi sta alături, cunosc greutăţile din administraţie şi îi pot fi de folos. Îi spun, pentru că și eu am trăit asta, bănățenii de la munte sunt greu de cucerit, sunt suspicioși, dar odată ce i-ai cucerit, îi ai aproape de tine definitiv. Sunt convins că Romeo va face la fel și că Banatul de munte va fi pus la locul la care trebuie să fie. Nu am așteptări nefondate, pentru că știu că banii sunt puțini și problemele sunt multe. Întâi am de la mine așteptări. Reșita a reușit să facă treabă și cu guvern PSD. Dar știu că dacă Dunca va fi acolo, uşa Consiliului Judeţean va fi deschisă cu siguranţă. Şi mai știu că la împărțeala banilor se va ține cont de numărul de locuitori și nu vom mai avea buget apropiat de unele comune. Dunca știe să facă și adunarea și înmulțirea, dar și împărțirea“, a precizat primarul Reşiţei.

Nelu Popa a mai spus că cei care administrează trebuie să vadă totul în ansamblu: „Dau un exemplu de neprofesionalism. Am căutat țevi pentru tunurile de zăpadă și am găsit țevi de fontă pentru apă, canal și mare presiune care au garanție 150 de ani. De ce alții iau țevi cu garanție 15 ani? Ca să spargi tot la 15 ani? Cred că important e ca cei care administrează să vadă lucrurile astea și să le aplice. Profesionalismul trebuie introdus în administrația publică locală și în deconcentrate“.

JCS- Nina Curiţa

1 Comment

 1. Si acum,traducerea articolului…
  -Vai ce mult am patimit noi de cand am intrat in administratie…
  -Numai noi,patronii,stim sa dramuim banii…
  -Sunt prieten cu Dunca,voi nu il cunoasteti dar eu il stiu si altul mai bun ca el nu e…
  -Un pic de linguseala la adresa banatenilor ca astia-s fraieri si usor de pacalit
  -Ne scuzam ca ce greu ne este si greu ne va fi ,ca nu sunt bani,bla,bla,bla…
  -Daca ajunge Dunca la CJ,va pkoua cu bani ca e prieten cu mine…
  – Vai ce destepti suntem noi,luam mai ieftin decat altii…

  Fratilor,nu va obliga nimeni sa va lasati de afaceri si nu va obliga nimeni sa conduceti…sunteti jalnici…nu va mai plangeti atat !
  Nu sunteyi capabili sa sciateti judetul rosu din norori,sunteti la gel de slabi ca cei ce au condus judetul de 30 de ani i ciace !

Adaugă comentariu