Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tânărul cărăşean Flaviu Cernescu este protagonistul unui film documentar special – realizat de regizorul Sabin Dorohoi –, menit să promoveze atât pasiunea pentru sporturile extreme, cât şi locaţii spectaculoase sau obiective turistice din Transilvania şi Banat. Ce va rămâne în urma zecilor ore de filmări urmează să aflăm în primăvara lui 2015, odată cu lansarea filmului.

În urmă cu o săptămână, regizorul Sabin Dorohoi a spus „CUT!“, după 17 zile de filmări intensive în cele mai frumoase și renumite locuri din regiunile istorice Transilvania și Banat.

A fost o călătorie intensă, care a atras mii de oameni la demonstrațiile extreme de slackline ale „balaurului“ Flaviu Cernescu. Timp de aproape trei săptămâni personajul principal, Flaviu Cernescu, regizorul Sabin Dorohoi și echipa de filmare, au străbătut Transilvania și Banatul în lung și în lat, pentru cele mai spectaculoase locații ale viitoarei producții. Prima oprire a fost Timișoara, devenită astfel kilometrul 0 al filmărilor care s-au desfășurat, ulterior, în 14 locații celebre din zona de vest a țării.

Reșița – locul în care sportivul a reușit să stabilească un nou record național, mergând pe un slackline de 45 de metri, la 80 de metri înălțime, între două turnuri dezafectate ale UCMR, emblematice pentru orașul de pe Bârzava. Au urmat Bocșa, orașul de baștină al lui Flaviu, Carașova, cascada Bigăr – una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, prima cale ferată din România Anina – Oravița, orașul de suflet al împărătesei austriece Sissi – Băile Herculane, capitala aventurii extreme din inima Transilvaniei – Arsenal Park Orăștie, vestita cetate a orașului Alba Iulia – Alba Carolina, unul dintre simbolurile naționale aflate în patrimoniul UNESCO – Mocăniţa din Vişeul de Sus, locul unde se nasc povești și legende – Cascada Cailor, Salina Turda – oaza de liniște și sănătate aflată sub pământ, care atrage mii de turiști, una dintre cele mai frumoase șosele din lume – Transfăgărășanul. Ultima zi a filmărilor a avut loc Castelul Corvinilor, unul dintre reperele istorice de maximă importanță pentru ardeleni și bănățeni.

Un total de aproximativ 35-40 de ore de filmări vor fi condensate în 52 de minute, pentru a forma un documentar TV ce va fi lansat în primăvara anului viitor.