Caraş-Severin, Romania

La nivelul municipiului nostru există zeci, poate chiar sute de persoane vârstnice abandonate de familii. O parte şi-au găsit un „cămin“ la Centrul de Îngrijire a Persoanelor Vârstnice din cartierul Marginea, însă pentru cei mai mulţi dintre ei bătrâneţea nu e doar o haină grea, ci şi o existenţă amară.

Tocmai pentru a veni în sprijinul acestora, la Reşiţa se va construi un Centru de zi pentru persoanele vârstnice prin efortul conjugat al reprezenanţilor Consiliului Local, la iniţiativa primarului Mihai Stepanescu.

„Atât obiectivele generale, cât şi cele specifice ale proiectului de hotărâre ce vizează acest centru se află într-o strânsă corelare cu obiectivele specifice ale Axei Prioritare III – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, pentru că favorizează crearea premiselor necesare pentru asigurarea populaţiei cu servicii esenţiale. Totodată, prin acesată investiţie urmărim ridicarea serviciilor sociale la standarde europene“, a spus primarul Stepanescu.

Clădirea unde va funcţiona acest centru există deja, ea fiind situată pe str. Teilor nr. 1, fiind cunoscută sub denumirea de „Baia Comunală“, ea aflându-se în proprietatea publică a municipiului de pe Bârzava. „În procesul de evaluare al dosarului de finanţare, ADR Vest a transmis o scrisoare prin care ni s-a solicitat modificarea bugetului proiectului din cererea de finanţare, corelată cu valorile din centralizatorul de cheltuieli“, a mai spus edilul Reşiţei. În acest sens, CL a aprobat un proiect de hotărâre care prevede ca municipalitatea să contribuie cu 102.696 de lei, formată din costuri eligibile (54.339 de lei) şi neeligibile (48.357 de lei).

Anca Preda