Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cărășenii sunt invitați la ceremonia militară și religioasă care va avea loc în Centrul Civic al Municipiului Reşiţa, de la orele 13, și care va începe cu salutul Drapelului de luptă și Intonarea Imnului Național, în prezența oficialităților județului și ale municipiului!

Oficierea serviciului religios de către soborul de preoți ai Episcopiei Caransebeșului va fi urmată de rostirea alocuțiunilor prefectului, primarului și președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin.

După finalizarea alocuțiunilor, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și Primăria Reșița au pregătit un spectacol folcloric susținut de artiștii Ramona VIȚA, Ghiță CĂLȚUN BRANCU, Alin IENCI, Camelia BOJIN CEOCU, Elena COZÂLTEA, Maria MORMAN și orchestra VIRTUOZII BANATULUI condusă de Petrică VIȚA.

Două suite de dans, interpretate de Ansamblul Folcloric BÂRZAVA – coordonator Maria AGHESCU, coregraf Petrică BAGIU și de Ansamblul Folcloric SENIORII REȘIȚEI al Centrului pentru Persoane Vârstnice din orașul nostru, vor încheia seria manifestărilor.

La Caransebeș, în celălalt municipiu al județului, festivitățile vor avea loc în Piața Elie Miron Cristea, începând cu ora 12, și vor cuprinde constituirea dispozitivului de onoare, un Te Deum la catedrală, alocuțiuni din partea autorităților, depuneri de flori, parada dispozitivului de onoare și un spectacol folcloric.