Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Spunea prefectul Matei Lupu, cu prilejul Zilei Internaţionale a Turismului.

Ziua Internaţională a Turismului a prilejuit o conferinţă derulată sub cupola palatului administrativ judeţean, maestrul de ceremonii fiind prof.univ.dr.ing. Nadia Potoceanu, în calitate de preşedinte al Fundaţiei Activity pentru resurse umane şi dezvoltare durabilă, unul dintre cele mai active ONG-uri când vine vorba de promovarea turismului din Banatul de Munte.

„Eu mă bucur că avem şi ONG-uri care să se ocupe de treaba aceasta, şi chiar vreau s-o felicit pe dna prof. Nadia Potoceanu, pentru că se preocupă să promoveze judeţul Caraş-Severin, sublinia Matei Lupu, prefectul judeţului. Am făcut şi personal câteva proiecte cu dânsa, transfrontaliere chiar. Este o plăcere pentru mine să particip la această acţiune, mai ales că judeţul Caraş-Severin este un judeţ turistic, un judeţ foarte frumos. Acum nu vreau să considere cineva că ne lăudăm, dar eu consider că e unul dintre cele mai frumoase judeţe din ţară. Şi cred că aşa şi este! Avem şi munţi, avem şi Dunăre, avem şi câmpii, dealuri, avem de toate! Avem şi zone chiar deosebite, care atrag turişti. Şi nu numai cascada Bigăr, care e cunoscută pe plan naţional, ci şi celelalte zone. Avem Clisura Dunării, avem morile de apă, avem cheile pe care le putem numi. Toate râurile care sunt în judeţul nostru au nişte chei deosebite şi mă bucur din suflet că putem să promovăm judeţul. Din punctul de vedere al Instituţiei Prefectului şi al Guvernului României, să ştiţi că se fac toate demersurile. Cu toate forţele, încercăm să sprijinim dezvoltarea judeţului şi, până la urmă, dezvoltarea ţării. Dar cum eu sunt prefectul judeţului Caraş-Severin, mă refer doar la judeţul nostru. Şi să ştiţi că am toată stima şi tot respectul pentru ONG-uri, pentru instituţiile care promovează judeţul Caraş-Severin. Şi tot sprijinul Instituţiei Prefectului, şi al meu personal ca prefect, îl au pentru a promova judeţul nostru deosebit de frumos“.

„Doresc să sărbătoresc această a doua ediţie, şi îmi iau angajamentul că din doi în doi ani o vom face, cu sau fără ajutor, promite Nadia Potoceanu. Pentru că nu trebuie să uităm: judeţul Caraş-Severin este un judeţ minunat, şi din tot sufletul îmi doresc ca mulţi turişti să asigure dezvoltarea economică a judeţului nostru, ceea ce este foarte important“.

Alături de prefectul judeţului şi de reprezentanţii Activity, la conferinţă au mai participat Anca Lolescu, directorul executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara, prof.univ.dr.ing. Gheorghe Popovici, din cadrul universităţii reşiţene, reprezentanţi de ONG-uri partenere şi din diferite structuri administrative cu rol în turism.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu