Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Weekendul trecut cei de la Drumuri Judeţene au identificat şi deszăpezit mai multe locaţii care se pretau pentru amenajarea de refugii auto pe Semenic!

ste deja cunoscută bătaia de cap pe care turiştii o au când ajung sus pe platou şi nu găsesc loc de parcare. Ambuteiajele, nervii şi timpul pierdut pot strica oricui o zi care ar trebui să fie una de relaxare.

Acum că problema locurilor de parcare a fost, momentan, ameliorată, turiştii îşi pot concetra năduful pe celălalt aspect negativ al unei excursii pe Semenic. Anume, drumul dintre Prislop şi platou. Gropile şi denivelările sunt prezente la tot pasul, făcându-ne maşinile să scârţâie şi să tremure din toate încheieturile. Cei de la Drumuri Judeţene spun că le este imposibil să refacă în totalitate această porţiune buclucaşă. Motivul e simplu: lipsa banilor. De altfel, anul trecut, Silviu Hurduzeu a ales să reabiliteze în jur de 300 km de drumuri decât să le refacă de la 0. Asta pentru că dacă ar fi ales varianta a doua, ar fi avut bani doar pentru… vreo 15 km de drum. Intervenţiile s-au făcut pe tronsoane care nu mai văzuseră utilajele de peste 10 ani şi care erau într-o stare deplorabilă.

Revenind la Prislop-Semenic, prognozele nu sunt chiar roz pentru iubitorii acestei zone. Reabilitarea se va face cu paşi mărunţi. Se vor turna covoare asfaltice pe porţiuni, în funcţie de bugetul din acest an. În continuare vom avea nevoie de maşini robuste şi de nervi tari pentru a ne bucura de Semenic. CJ încearcă să obţină fonduri pe tot felul de proiecte depuse pe la diverse agenţii, dar până se clarifică documentaţiile, aprobările necesare, găsirea constructorilor serioşi şi alte „binecuvântări“ de genul acesta, răbdare fraţilor!

Consiliul Judeţean face ce poate, cu bani puţini. Pentru că sumele alocate pentru astfel de lucrări sunt o glumă proastă în comparaţie cu realitatea din Caraş-Severin, o realitate dărăpănată şi încă plină de… gropi în multe locuri.

JCS-Flavius Militaru

Adaugă comentariu