Caraş-Severin, Romania

Conform celor afirmate de Florin Farcaşiu, primarul comunei Târnova, ieri dimineaţă, pe drumul ce face legătura între Târnova şi Tauţ, apa avea 15 centimetri.

„În trecut apa atingea şi 40 de centimetri, deci putem spune că acum nu sunt probleme deosebite. Dimineaţa nivelul apei de pe carosabil atingea 15 centimetri, dar spre prânz a scăzut la 3 centimetri. Şanţurile sunt pline, astfel încât drumul se distruge din cauza apelor”, a spus Farcaşiu.

Drumul Beliu-Hăşmaş a fost acoperit de apă tocmai în apropierea cimitirului din Tăgădău, iar la Gurahonţ, 50 de hectare de teren sunt acoperite cu apă în proporţie de 40%, după cum a ţinut să precizeze primarul Ioan Gheorghe Florea. În ceea ce priveşte situaţia comunei Brazii, apa pârâului Sighişoara e în continuă creştere, ieri la ora 11 fiind depăşită deja cota de atenţie.

„Nivelul normal ar fi de 150 de centimetri, dar acum apa a atins 180 de centimetri. Dacă va continua să plouă sunt sigură că vom avea probleme”, ne-a declarat Rodica Mateş, secretara comunei.
Lucian Şerban