Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Alianța USR PLUS a organizat la Băile Herculane o conferință comună USR PLUS Caraș-Severin și Mehedinți. Temele principale, parteneriatul dintre cele două județe izolate de țară în ultimii 30 de ani, în vederea dezvoltării infrastructurii și demarării lucrărilor pentru Autostrada 6, dar și a proiectelor comune de dezvoltare turistică!

Au participat Daniel Trapșa, candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Băile Herculane, Andrei Plujar şi Laurențiu Ștefănescu, candidații la preşedinţia consiliilor judeţene Caraș-Severin şi Mehedinți.

Daniel Trapșa a deschis conferința, precizând: „Am fost plecat din România din anul 1994, am construit o carieră profesională în Franța, unde am familia, dar legăturile cu acest loc au fost neîntrerupte“. Echipa Alianței USR PLUS Băile Herculane are o viziune de dezvoltare locală în 10 puncte, care se referă printre altele la respectul față de cetățean și consultarea acestuia, digitalizare, orientarea bugetului local către investiții, dezvoltarea turismului, o viață culturală și sportivă activă, parteneriate de dezvoltare împreună cu comunele limifrofe, educația și sănătatea definite ca priorități majore ale localității.

Andrei Plujar a completat: „Cu siguranță, Dan Trapșa, așa cum eu îl cunosc, este omul potrivit pentru a reuși să refacă din Băile Herculane perla turismului românesc. Pentru că Băile Herculane, asemenea stațiunii Karlovy Vary, poate să devină un loc cu care să ne mândrim pe viitor. Împreună cu colegii noștri de la Mehedinți, am hotărât să ne luăm soarta în propriile mâini, nu mai așteptăm guvernul sau parlamentul să își arunce privirea și către această regiune uitată de toate guvernările postdecembriste. Atât Carașul cât și Mehedințiul au fost județe uitate de toți politicienii și cu cele mai puține investiții publice. Am rămas izolați față de toate proiectele de infrastructură majoră. Astăzi, avem posibilitatea, folosind fondurile europene, să construim proiecte de infrastructură majoră și ne dorim să facem un parteneriat pentru Autostrada 6. OUG 88 și 101 din 2020 ne permit să facem proiecte de infrastructură mare, apă, canal și gaz. Iată că noi avem oportunitatea să depunem proiectul de finanțare pentru A 6, care este vitală pentru dezvoltarea celor două județe, și pentru a scoate cele două județe din izolare“.

(PE)

3 Comments

 1. Renavigabilizarea Bârzavei și navigabilizarea Cernei, măcar până la Herculane, redeschiderea aeroportului Caransebeș…
  Ce vise…

 2. Buna idee din partea aliantei Usr Plus!
  Dar ca sa se realizeze, trebuie sa mai vota cel putin odata pesede peste tot. Si dracnea nevinovatul trebuie sa fie pus in libertate ca sa poata sa se intalneasca cu iliescu sa puna tara la cale.
  Doar prin acest parteneriat strategic s-au putut face toate acele 6 spitale regionale, toti acei sute de km de autostrada, scoli, gradinite, pfff ce mai, cand plec la drum prin tara, nici nu mai stiu pe care autostrada noua sa o iau.
  Ba mai mult, spitalul metropolitan din sect1, Bucuresti cu care se lauda firea drecu s-o ia, prin reclame la tv, ca e construit, nici nu exista macar vreo piatra de temelie pusa.
  Caraseni si mehedinteni, votati pesede in continuare si in general, aceiasi hoti de 30 de ani, ca apoi sa fiti injurati de copiii vostri cand vor fi mari si inainte de a pleca din tara.
  Am mai uitat sa mentionez o realizare a pesedeului. Au scos tara din noroaie… Acum toate scolile au o toaleta civilizata… La tara la mine, scoala e inchisa pt ca nu au apucat sa o scoata si pe aia din “noroiul latrinei” din spatele scolii.

 3. Burtosul ala din stanga tot nu poarta masca ! Nu crede ca i se poate intampla ceva ! USR e partidul serviciilor, a lui Coldea si a securistului de Barna! Las’ ca nu votam PSD si o sa fie zahar si miere liberala peste tot !O sa curga in cascada, ca la Bigar si n-o sa ne vina sa crede ce bine traim! De ce o dracui pe Firea , mai acela…. avioncumotor?

Adaugă comentariu