Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Alianța USR PLUS a organizat la Băile Herculane o conferință comună USR PLUS Caraș-Severin și Mehedinți. Temele principale, parteneriatul dintre cele două județe izolate de țară în ultimii 30 de ani, în vederea dezvoltării infrastructurii și demarării lucrărilor pentru Autostrada 6, dar și a proiectelor comune de dezvoltare turistică!

Au participat Daniel Trapșa, candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Băile Herculane, Andrei Plujar şi Laurențiu Ștefănescu, candidații la preşedinţia consiliilor judeţene Caraș-Severin şi Mehedinți.

Daniel Trapșa a deschis conferința, precizând: „Am fost plecat din România din anul 1994, am construit o carieră profesională în Franța, unde am familia, dar legăturile cu acest loc au fost neîntrerupte“. Echipa Alianței USR PLUS Băile Herculane are o viziune de dezvoltare locală în 10 puncte, care se referă printre altele la respectul față de cetățean și consultarea acestuia, digitalizare, orientarea bugetului local către investiții, dezvoltarea turismului, o viață culturală și sportivă activă, parteneriate de dezvoltare împreună cu comunele limifrofe, educația și sănătatea definite ca priorități majore ale localității.

Andrei Plujar a completat: „Cu siguranță, Dan Trapșa, așa cum eu îl cunosc, este omul potrivit pentru a reuși să refacă din Băile Herculane perla turismului românesc. Pentru că Băile Herculane, asemenea stațiunii Karlovy Vary, poate să devină un loc cu care să ne mândrim pe viitor. Împreună cu colegii noștri de la Mehedinți, am hotărât să ne luăm soarta în propriile mâini, nu mai așteptăm guvernul sau parlamentul să își arunce privirea și către această regiune uitată de toate guvernările postdecembriste. Atât Carașul cât și Mehedințiul au fost județe uitate de toți politicienii și cu cele mai puține investiții publice. Am rămas izolați față de toate proiectele de infrastructură majoră. Astăzi, avem posibilitatea, folosind fondurile europene, să construim proiecte de infrastructură majoră și ne dorim să facem un parteneriat pentru Autostrada 6. OUG 88 și 101 din 2020 ne permit să facem proiecte de infrastructură mare, apă, canal și gaz. Iată că noi avem oportunitatea să depunem proiectul de finanțare pentru A 6, care este vitală pentru dezvoltarea celor două județe, și pentru a scoate cele două județe din izolare“.

(PE)