Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Chiar dacă suntem în plină stare de urgență, în carantină totală, inconștiența unora nu are margini. O femeie de 28 de ani din București, care se afla în capitală în autoizolare a domiciliu, a fost găsită în județul nostru, la Moldova Nouă, unde a ajuns după ce a bântuit toată capitala, iar apoi a luat trenul și… taximetrul!

Cei de la DSP ne lămuresc că femeia a fost introdusă în carantină, în județul nostru, potrivit Ordonanței Militare nr. 3.

Halucinanta poveste s-a încheiat astăzi, 28 martie, când polițiștii din Moldova Nouă au fost informați vizavi de femeia față de care, în 25 martie, a fost dispusă măsura autoizolării la o adresă din București, dar care a părăsit fără drept imobilul respectiv pentru a ajunge în orașul de pe Clisură.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că tânăra s-ar fi deplasat la data de 27 martie, cu trenul pe ruta București-Timișoara, iar din Timișoara ar fi venit cu un taximetru până în Moldova Nouă. În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă și continuă cercetările. Față de femeia de 28 de ani care nu a respectat măsura autoizolării a fost dispusă măsura administrativă a carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile“, se arată într-un comunicat remis redacției.

JCS-A.M.