Caraş-Severin, Romania

NAIDĂȘ – Bărbatul de la volan spunea că a cumpărat autoturismul, valorând 20.000 de euro, de la cineva din țară. Mai mult decât atât, autoturismul era și înmatriculat cu numere românești!

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Naidăș au descoperit, la controlul de frontieră, și indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor, un autoturism care figura în bazele de date ca fiind furat din Polonia.“, transmite autoritatea de frontieră. Totul s-ar fi petrecut în 8 iulie 2024, în jurul orei 14.00, când conducătorul vehiculului, un cetățean român de 46 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control la Naidăș, pe sensul de ieșire din țară.

„La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la situația juridică a mijlocului de transport, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figura în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Polonia. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că nu știa faptul că mașina se află în atenția autorităților și, totodată, că el a cumpărat-o din România. În cauză, polițiștii de frontieră cărășeni efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun. Mijlocul de transport în valoare de aproximativ 20.000 euro a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.“, informează sursa citată.

JCS-A.M.