Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Iar asta doar în weekend, pe drumurile publice din judeţ. În doar 72 de ore, cei aproximativ 120 de poliţişti rutieri şi cu atribuţii în domeniu au aplicat 552 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 338 pentru viteză excesivă!

Alte 59 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate celor care n-au folosit centura de siguranţă sau dispozitivele de retenţie.

Mai grav este că 14 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea sau au condus sub influența alcoolului, fapt pentru care au fost amendaţi contravenţional şi au rămas fără permis. Oamenii legii au reţinut 27 de permise şi au retras 13 certificate de înmatriculare. Nouă şoferi au fost amendaţi şi au fost lăsaţi 90 de zile fără permis, pentru că au depăşit, cu mai mult de 50 km/h, viteza în localităţi.

Au fost constatate şi şase infracţiuni, două dintre ele pentru conducere sub influenţa alcoolului şi a altor substanţe. Într-unul din cazuri, un şofer de 34 de ani a fost tras pe dreapta după ce a fost reclamat la 112 că ar conduce haotic pe DN 58B, între Bocşa şi Reşiţa. Alcooltestul a indicat un rezultat de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă dosarul penal i-a venit pentru că a refuzat recoltarea de probe biologice.

JCS-A.M.