Au sosit primele vaccinuri antigripale - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Prima tranşă de vaccinuri este destinată, însă, personalului care lucrează în sistemul medical şi se află în prima linie!

La Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a sosit prima tranșă de vaccin antigripal din acest sezon: „Este vorba de 4.080 de doze, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Aceste vaccinuri sunt destinate într-o primă fază, celor din linia întâi a medicinei: personalul medical din unitățile spitalicești, de la unitățile sau camerele de primiri urgențe, personalul de pe ambulanță, personalul medical din ambulatorii, personalul medical de la centrele de îngrijiri speciale și de asistență socială“.

În cabinetele medicilor de familie, vaccinurile pentru categoriile de pacienţi cu risc vor ajunge abia după ce va sosi şi cea de-a doua tranşă. În urma cartagrafierii realizate de DSP, pentru judeţul nostru ar fi nevoie de 36.000 de doze de vaccin antigripal, ceea ce, probabil, va fi imposibil de acoperit, chiar dacă Ministerul Sănătăţii a dublat numărul de doze achiziţionate în sezonul trecut. Populaţia va fi anunţată în timp util când va sosi o a doua tranşă, destinată cabinetelor medicilor de familie, pacienţii cu risc care sunt pe listele lor beneficiind de gratuitate. Cei care nu se încadrează la categoria cu risc şi vor să se vaccineze, pot cumpăra serul din farmacii prin pre-comandă.

JCS-Alexandra Gorghiu