Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După zece zile în care au fost angrenate în căutări fără rezultat forţe impresionante, a fost luată decizia respectivă.

La sediul Instituţiei Prefectului, a avut loc marţi o şedinţă comună la care au participat prefectul judeţului, Nicolae Ciobanu, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciului Salvamont, unde s-a decis de comun acord ca începând de miercuri, 13 ianuarie, să fie oprite căutările persoanei dispărute de pe raza comunei Sasca Montană, din locul numit Poiana Lunilor – Cheile Nerei. Bărbatul în vârstă de 38 de ani, din localitatea Sasca Montană, a fost căutat timp de zece zile de jandarmi, poliţişti, pompieri, rangeri, salvatori montani, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi localnici voluntari (aproximativ 65 persoane zilnic), fiind folosiţi şi doi câini de căutare salvare într-o zonă foarte întinsă, respectiv Bozovici-Lăpuşnicu Mare spre Cheile Nerei.

„Din păcate, în ciuda eforturilor depuse, persoana nu a putut fi găsită. În funcţie de datele şi informaţiile primite, precum şi de situaţia operativă existentă la nivelul inspectoratului, căutările pot continua pe anumite zone sau trasee turistice“, se precizează în comunicatul Inspectoratului de Jandarmi Caraş-Severin.