Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Manifestarea a avut loc sub motto-ul „Apa este orişiunde, fără ea nu eşti niciunde”.

Amfiteatrul Liceul Teoretic „Traian Doda” din municipiul Caransebeş a fost gazda celei de-a IV-a ediţii a sesiunii de referate şi postere, derulată sub genericul „Apa – miracolul vieţii“.

Manifestarea s-a desfăşurat sub coordonarea profesoarei Carmen-Iuliana Comaniuc, cadru didactic care a organizat şi primele trei ediţii. Acţiunea a fost dedicată Zilei Mondiale a Apei şi a antrenat mai multe instituţii de învăţământ din urbea de pe Timiş şi Sebeş, precum şi din împrejurimi. La sesiune au participat, anul acesta, un număr de 78 de elevi, de la cinci şcoli.

De la Şcoala Gimnazială Slatina-Timiş au fost prezenţi opt elevi, îndrumaţi de profesoarele Cătălina Szupp şi Mihaela Petronela Mihu, de la Şcoala Gimnazială Petroșnița și Școala Gimnazială Poiana – opt elevi (îndrumați de profesor Marian Rada), de la Liceul Tehnologic „Decebal” din Caransebeș – 16 elevi (coordonați de prof. Maria Voicu) iar de la şcoala-gazdă – 16 elevi coordonați de prof. Nina Novăcescu și 30 de elevi coordonaţi de profesoara Carmen-Iuliana Comaniuc.

Manifestarea a avut loc sub motto-ul „Apa este orişiunde, fără ea nu eşti niciunde”, elevii dorind ca prin proiectele şi posterele prezentate să-i facă pe cei din jur să conştientizeze faptul că fără apă nu poate exista viaţă pe Pământ, deci ea trebuie păstrată, şi nu oricum, ci curată, calitatea apei reprezentând însăşi calitatea vieţii. La final, toţi elevii şi profesorii coordonatori au primit diplome de participare.

Ziua Mondială a Apei se sărbătoreşte, anual, în data de 22 martie.

Lidia Almăjanu