Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Prima zi lucrătoare a lunii martie a deschis, pe malurile Bârzavei, campania de curăţenie de primăvară, purtând titulatura ultimilor ani: „Reşiţa curată“!

Pentru un oraş mai curat a pus umărul, în primul rând, Direcţia de Investiţii şi Mobilitate Urbană a municipalităţii, care a dat startul şirului de acţiuni cu o primă zi de salubrizare a malurilor râului Bârzava. S-au constituit echipe care au curăţat zona râului, din zona centrală, din dreptul UCMR, până în Govândari, urmând ca partea de sus a urbei să fie lăsată pentru altă zi a campaniei.

Startul s-a dat lângă Primărie, unde s-au împărţit saci şi mănuşi. În eforturile de a avea un oraş mai curat s-au implicat angajaţii municipalităţii şi partenerii celor doi operatori de salubritate, Brantner şi Supercom. Lor li s-au alăturat jandarmii, cărora cei de la Primărie le-au mulţumit pentru implicarea repetată, cei de la Apele Române, cu care Primăria are o bună colaborare, şi cei de la SC Pieţe şi Reşiţa Curată.

„Doamnă, dacă aţi fi fost angajată la noi, nu aţi fi muncit astăzi“, îi spunea, de dincolo de Bârzava, cineva de la Apele Române, Corneliei Burileanu, şefa Gospodăriei Urbane, care deja umpluse un sac cu deşeurile găsite pe malul râului. La fel de implicat, câţiva zeci de metri mai în amonte, colonelul Alexandru Tobă muncea cot la cot cu alţi jandarmi. În acest fel, numărul sacilor adunaţi doar în prima zi de campanie a sărit de 200, unii dintre ei fiind chiar de 240 de litri! Dar curăţenia de primăvară continuă până în 15 aprilie.

JCS-A.M.