Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Municipalitatea a rezolvat problema care apărea pe unele străzi în timpul unor precipitații foarte puternice. Una din zonele care până acum dădea bătăi de cap executivului local este cea de la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu cu 1 Decembrie 1918.

La fiecare rupere de nori, rețeaua pluvială nu mai putea face față iar apa se scurgea în curțile oamenilor, fiind nevoie de intervenția pompierilor sau a angajaților de la SPIR.

„Din cauza reliefului și a rețelei de canalizare învechite, aceasta se inunda și refula în pluvial sau pe stradă. În ultimele zile am făcut o rețea nouă de pluvial de 150 de metri, cu deversare din 1 Decembire în Potoc, cu colectarea totală a apelor. Am folosit țeavă de 315 mm diametru, foarte mare și cu preluare rapidă. Și pentru că luăm în calcul ca uneori și Potocul să crească foarte mult și să depășească acea cotă la care este racordată conducta noastră de pluvial, am montat și o supapă unisens. Sunt sigur că acum nu vor mai fi probleme în zonă, pentru că erau afectate mai multe case iar carosabilul era și el inundat”, a precizat șeful SPIR, Ion Gheorghe Ștefan.

Investiția este făcută în intregime de la bugetul local și nu depășește 10.000 de lei.

Lidia Almăjanu

2 Comments

  1. sa vedem eficienta acestei investitii,daca canalizarea chiar va functiona este o realizare care merita apreciata

  2. investitia nu a depasit 10.000 de lei dar le-a trebuit zeci de ani sa o faca..bv

Adaugă comentariu