Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este povestea a trei copii, fraţi, cu vârsta de 10, 11 şi 14 ani, din Rusca Montană, care au plecat luni dimineaţă de acasă, îndreptându-se spre şcoala din comună.  La şcoală n-au ajuns, dar nici acasă nu s-au mai întors!

În jurul orei 17.10, poliţiştii din comună au fost sunaţi de asistentul social al primăriei, care i-a anunţat că cei trei fraţi n-au mai ajuns acasă. Aşa s-au mobilizat mai mulţi poliţişti care au început căutările atât pe raza comunei, cât şi la Oţelu Roşu, Caransebeş şi în alte localităţi învecinate. În cele din urmă, copiii au fost găsiţi, prin poliţiştii de la Transporturi şi angajaţii de la CFR, în jurul orei 19.30, în trenul care circula pe relaţia Caransebeş-Craiova. Au fost daţi jos la Filiaşi şi preluaţi de poliţiştii doljeni.

„Pe timpul cât au fost plecați, minorii nu au fost victima niciunei infracțiuni. Cei trei minori au fost încredințați reprezentanților Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, în vederea dispunerii de măsuri conform competențelor“, transmite Poliţia judeţului.

Autorităţile recomandă profesorilor să anunţe din timp lipsa elevilor, pentru că fiecare clipă poate face diferenţa între o regăsire sau o tragedie.

JCS-A.M.