Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cea mai recentă întâlnire pe tema râului a cărui debit este din ce în ce mai scăzut promite rezolvarea problemei.

Scăderea nivelului apei râului Bârzava continuă să dea bătăi de cap administraţiei reşedinţei judeţului. O şedinţă a fost convocată de către Mihai Stepanescu, primarul municipiului Reşiţa, la care au participat reprezentanţi ai administraţiei locale, ai Direcţiei Apelor Banat, ai CEZ România şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin. Tema principală a întâlnirii a vizat situaţia actuală şi viitoare a râului Bârzava, în contextul ecologizării albiei şi a malurilor, precum şi a regularizării debitului acestuia.

„Primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a subliniat necesitatea ecologizării albiei râului Bârzava, având în vedere numeroasele sesizări referitoare la efectele negative determinate de debitul scăzut al râului din ultima perioadă (mirosul neplăcut degajat în atmosferă cauzat de apariţia algelor în albia râului, deşeurile de pe maluri şi dejecţiile deversate în apă). Lucrările de ecologizare vor începe la mijlocul lunii august 2013. Lucrările de retehnologizare se vor finaliza la sfârşitul lunii decembrie 2013, urmând ca debitul râului Bârzava să revină la nivelul normal de 4 mc/s sau chiar să fie mai ridicat. În final, primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a solicitat celor prezenţi să realizeze, până în 1 august, un program al lucrărilor”, se arată într-un comunicat emis de către Biroul de presă al municipalităţii.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu