Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Luni, sistemul reşiţean de termie a avut parte de o pauză. Începând cu ora 14.00, cele 3.000 de familii abonate şi cele 21 de unităţi de învăţământ încă racordate la CET 2010, au rămas fără căldură şi apă caldă, întrucât societatea a rămas fără gaz din cauza neachitării datoriilor faţă de E.On Gaz.

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu ne-a explicat că există posibilitatea reluării serviciului chiar în seara aceleiaşi zile. „Am tot făcut demersuri, am informat instituţiile judeţului şi, de două luni, n-am primit nimic, dar sperăm ca măcar în perioada următoare să primim pentru aceste 21 de şcoli şi pentru cele 3.000 de familii, spune Mihai Stepanescu. Am vorbit cu prefectul şi cu preşedintele Consiliului Judeţean şi i-am rugat să acţioneze inclusiv pe linie politică, dar am fost întrebat dacă mai putem tot noi să continuăm să plătim din banii ăştia puţini. Cred că instituţiile care împart bani – Guvern, Consiliul Judeţean –ar trebui să-şi îndrepte atenţia şi spre noi“.

Datoriile CET-ului continuă să ţină pe jar un oraş întreg şi apar şi acuzaţii legate de faptul, adevărat de altfel, că Reşiţa a cam aşteptat, ca toate celelalte oraşe deţinătoare de sisteme centralizate de termie, să vină ajutor guvernamental în loc să-şi achite datoriile.

Şi totuşi, nici CET 2010 nu şi-a achitat obligaţiile faţă de primărie. „La data de 31 decembrie 2011, nu a fost constituită şi nici achitată redevenţa conform contractului. Valoarea redevenţei neachitate de CET 2010 de 157.500 (respectiv contravaloarea redevenţei pe nouă luni, de câte 17.500 de lei pe lună)“, se arată într-un document purtând semnătura lui Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, şi a Mariei Asofroniei Uzun, directorul Direcţiei de Buget, Finanţe-Contabilitate, Resurse Umane din cadrul municipalităţii.

Totuşi, câteva ore mai târziu, sistemul de încălzire centrală a municipiului a fost repornit după ce preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a purtat discuţii cu conducerea E.on Gaz, obţinând o amânare până la începutul lunii viitoare.

Adaugă comentariu