Au mai fost internate două persoane infectate cu COVID - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aseară au sosit încă două rezultate pozitive, ceea ce ridică la patru numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit după ce judeţul Caraş-Severin s-a eliberat de COVID în urmă cu o lună!

Noile cazuri sunt parcă trase la indigo, fiindcă primul bocşean care s-a îmbolnăvit, în vârstă de 55 de ani, internat vineri pe Secţia Boli Infecţioase, i-a transmis virusul şi mamei lui, în vârstă de 75 de ani, iar cazurile raportate astăzi, respectiv şoferul microbuzului care transporta muncitorii la Timişoara la unitatea de procesare a cărnii, în vârstă de 57 de ani, i-a transmis la rândul său virusul mamei sale, tot în vârstă de 75 de ani.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin spun că şi cele două cazuri noi au acuzat simptome relativ uşoare, şoferul microbuzului având febră, oboseală şi lipsă poftă de mâncare, iar mama acestuia doar lipsă poftă de mâncare. Toate cele patru persoane sunt în prezent internate pe Secţia de Boli Infecţioase a Staţionarului III – Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Deocamdată, din cele 16 persoane care erau în microbuzul respectiv, nu au mai fost semnalate persoane simptomatice. Şi în raportarea de astăzi de pe Grupul de Comunicare Strategică, judeţul Caraş-Severin figurează cu 116 cazuri înregistrate de la începutul crizei epidemiologice în România. Numărul testărilor efectuate până în prezent este de 1943, iar cel al persoanelor izolate este 668.

JCS-Alexandra Gorghiu