Au luat pauza de la inscrieri - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu ocazia vacanţei de Paşte, înscrierea în învăţământul primar a fost întreruptă. Aceasta va fi reluată începând cu data de 23 aprilie când va începe a treia etapă de înscriere.

Începând cu această zi şi până în 25 aprilie vor fi înscrişi, la şcoala de circumscripţie, copiii care nu au participat sau nu au fost admişi în primele două etape. Până în prezent un număr de 3.427 de copii din Caraş-Severin au fost înscrişi la şcolile cu predare în limba română. Dintre aceştia, 1.306 au fost înregistraţi în clasa pregătitoare şi 2.121, în clasa I. După primele două etape de înscriere 1.367 de locuri au rămas disponibile pentru cei care optează pentru clasa pregătitoare şi 1.006 pentru clasa I.

Întrucât recensământul copiilor nu a înregistrat nici o opţiune pentru clasa pregătitoare în învăţământul cu predare în limba maghiară, în judeţul nostru nu a fost instituită clasa 0 pentru această formă. În schimb, la clasa I a fost aprobat un număr de 0,25 de clase pentru cei trei copii recenzaţi. Cu toate acestea, conform situaţiei prezentate pe pagina de internet a Inspectoratului Şcolar Judeţean, nici unul dintre aceştia nu a fost înscris până în prezent.

Pentru clasa pregătitoare în învăţământul cu predare în limba germană au fost recenzaţi 12 elevi. Dintre aceştia, 11 s-au înscris în prima etapă şi nici unul în cea de-a doua. 33 de locuri au rămas disponibile la această formă de învăţământ, pentru tinerii care doresc să parcurgă clasa 0 începând cu anul şcolar 2012-2013. La clasa I cu predare în limba germană, 47 de copii au fost înscrişi până în prezent iar 27 de locuri au rămas disponibile.

Clasa pregătitoare cu predare în limba cehă nu are nici un candidat până în prezent. În schimb, un elev a optat pentru clasa I iar 11 locuri mai sunt disponibile. Deoarece nu a fost recenzat nici un copil pentru clasa pregătitoare în limba sârbă, nu s-au instituit locuri pentru această formă de învăţământ. Cu toate acestea, în prima etapă de înscriere, doi elevi au optat pentru clasa 0 la Grupul Şcolar Industrial din Moldova Nouă. Pentru clasa I, patru copii au fost înmatriculaţi până în prezent şi 18 locuri mai sunt disponibile.

Clasa pregătitoare nu se va face nici în limba croată întrucât nu s-a înscris nici un copil până în prezent. În schimb, şase elevi au fost înmatriculaţi în clasa I şi cinci locuri au rămas disponibile pentru următoarele două etape de înscriere. În total, în judeţul Caraş-Severin, 1.400 de locuri au rămas disponibile la clasa pregătitoare şi 1.070 la clasa I.

Lavinia Predescu