Caraş-Severin, Romania

MEHADICA – Din acest an, locuitorii comunei Mehadica au drumuri mai bune, cămin cultural renovat şi modernizat, şi o creşă pentru două grupe de copii. Toate acestea, în cadrul proiectului integrat, de 2,5 milioane de euro, finanţat din bugetul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

„Luna trecută am avut recepţia lucrărilor, şi sunt foarte mulţumit de ce am realizat. Avem asfaltate două tronsoane de drum, unul de patru kilometri, care face legătura între comună şi localitatea Lăpuşnicel, şi altul, în intravilan, de şase kilometri. Tot cu fonduri europene am reuşit să finalizăm şi lucrarea de la căminul cultural. Aici, totul arată altfel acum, căci, începând de la pardoseală şi uşi, până la ferestre şi mobilier, totul este nou. Ne mândrim, de asemenea, cu o construcţie nouă, o creşă pentru două grupe de copii, dotată cu toate cele necesare, şi care va folosi în special familiilor tinere, care nu au cu cine să-şi lase, peste zi, copiii acasă“, ne-a explicat primarul Ioan Baderca.

Tot luna trecută a avut loc şi recepţia finală a lucrării de alimentare cu apă, investiţie de 2,8 milioane de lei, derulată din fonduri guvernamentale. „În perioada următoare vom contracta o firmă autorizată care să se ocupe de racordarea gospodăriilor la reţeaua de apă. Şi dacă tot am rezolvat problema apei, rămâne de văzut acum cum putem obţine fonduri şi pentru reţeaua de canalizare. Avem un studiu de fezabilitate, însă, nu şi proiectul. Voi lucra împreuna cu echipa mea din primărie la realizarea acestuia, urmând apoi să găsim şi o sursă de finanţare“, a explicat primarul din Mehadica. Până atunci însă vor începe lucrările la centrul de informare turistică din localitate, de a cărui execuţie se va ocupa o firmă din judeţul Mehedinţi. Banii pentru această investiţie vin tot de la Uniunea Europeană, prin FEADR.

Roxana Bălan Nafiru

1 Comment

Adaugă comentariu