Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Confiscări de peste 320 de metri cubi de lemn şi amenzi de peste 205.000 de lei, acesta este bilanţul făcut de oamenii legii, după opt luni de controale în pădurile cărăşene.

Nu mai puţin de 724 de controale pe linie de silvicultură au fost efectuate în primele luni ale acestui an, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. În această direcţie, poliţiştii cărăşeni au acţionat împreună cu reprezentanți ai Direcţiei Silvice Caraş-Severin, Ocoalelor Silvice şi Gărzii Forestiere Timişoara. Din cele 724 de controale pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic, 590 au fost pe linia legalității transportului de material lemnos.

„În cadrul acestor controale au fost verificate 60 de obiective (exploatări forestiere, depozite de material lemnos, instalații de debitat şi ocoale silvice) și peste 1.450 de mijloace de transport material lemnos. De asemenea, polițiștii au aplicat 143 de sancțiuni contravenționale (…) în valoare de 205.300 de lei și au confiscat peste 320 de metri cubi material lemnos, în valoare de peste 80 mii lei. Totodată s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a 18 bunuri și obiecte folosite la comiterea faptelor, dintre care patru autovehicule“, ne informează Poliţia judeţului.

Tot în perioada ianuarie-august au fost întocmite 134 dosare de cercetare penală pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul silvic, iar faţă de persoanele cercetate în cadrul a 11 dosare penale s-a dispus trimiterea în judecată, ca urmare a terminării cercetărilor, ne asigură IPJ CS.

A.M.