Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vecinii femeii care colecta gunoaie în apartament pot răsufla uşuraţi pentru că Primăria Reşiţa a coordonat acţiunile de curăţenie.

În urma articolului publicat în ediţia de joi a Jurnal CS, intitulat „Secretul murdar de pe Aleea Roman“, dar şi a sesizării diferitelor structuri din cadrul municipalităţii, autorităţile au răspuns prompt. Pe scurt, este vorba despre o femeie în vârstă care locuieşte singură în blocul 6 de pe Aleea Roman, din cartierul reşiţean Lunca Bârzavei, şi care a început să adune gunoaie în apartament, spre disperarea vecinilor.

Mihai Stepanescu, primarul municipiului Reşiţa, ne-a informat că a convocat ieri, 24 iulie, o comisie formată din factorii responsabili, pentru găsirea unor soluţii, atât pe termen scurt, pentru igienizarea apartamentului, cât şi pe termen lung, pentru a-i ajuta pe oameni să intervină dacă problema se va prelungi în timp.

„Comisia condusă de secretarul municipiului, Lucian Cornel Bucur, s-a întâlnit cu preşedintele Asociaţiei de proprietari şi cu administratorul blocului, şi s-a stabilit intervenţia de urgenţă. Personal din cadrul Serviciului Public pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, precum şi cel al operatorului de salubritate Supercom au intervenit pentru colectarea şi ridicarea deşeurilor din locuinţă, în prezenţa reperezentanţilor Serviciului Gospodărie Urbană şi Mediu, şi ai Poliţiei Locale. Precizăm că vecinii femeii s-au confruntat şi în trecut cu această problemă, ceea ce i-a determinat să se adreseze şi altor instituţii precum Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia Locală pentru soluţionarea acesteia. Totodată, Direcţia de Asistenţă Socială va efectua o anchetă socială proprietarei apartamentului, în vederea acordării unui ajutor de urgenţă conform HCL nr. 34/2014“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Antoniu Mocanu