Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Din cauza valului de căldură ce se va intensifica, Primăria Reșița a instalat corturi anti-caniculă în locurile cele mai aglomerate din oraș, precum Parcul Tricolorului și Parcul Cărășana!

Locaţiile sunt dotate cu dozatoare de apă și aer condiționat. Reșițenii pot găsi refugiu în aceste corturi, unde sunt întâmpinaţi de către persoane instruite pentru a ajuta cetățenii. De reținut că personalul din aceste puncte de prim ajutor este prezent doar în caz de cod portocaliu și în intervalul orelor 11:00-18:00.

Ministerul Sănătății a emis o serie de recomandări pentru populație în contextul valului de caniculă. Printre principalele măsuri se numără evitarea expunerii la soare între orele 11 și 18 și consumul zilnic de lichide (1,5-2 litri), chiar și în absența senzației de sete. Este indicat să se consume fructe și legume proaspete și să se evite alcoolul, băuturile cofeinizate și cele carbogazoase. De asemenea, sunt recomandate dușurile călduțe și utilizarea aerului condiționat la temperaturi moderate.

JCS-Denis Dutca

1 Comentariu

  1. Paula Seling neepilată Reply

    Ce bine ar fi daca ar apărea și corturi antiprostie. Astea care sunt anticanicula nu se pot modifica cumva sa fie antiprostie și să rămână permanent prin oraș? Eventual și să se aducă mai multe că e plin de prosti, imediat o să se umple corturile. O sa fie buluc, poate sa bage și taxa de intrare.

Adaugă comentariu