Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Începând de luni, 17 iunie, până miercuri, 19 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a trebuie să se înscrie pentru susţinerea examenelor de Evaluare Naţională 2013. Probele se vor desfăşura în aceleaşi condiţii ca şi anul trecut şi vor debuta în 25 iunie cu examenul scris la Limba şi literatura română.

După ce la sfârşitul săptămânii trecute absolvenţii clasei a VIII-a şi-au luat rămas bun de la colegi şi profesori, de luni, 17 iunie, tinerii se pregătesc serios pentru primul examen important din anii de şcoală, Evaluarea Naţională. În 2013 probele se vor desfăşura în aceleaşi condiţii ca şi anul trecut.

Elevii vor susţine două probe scrise, la limba română, respectiv maternă şi la matematică şi vor fi supravegheaţi în sălile de examen cu camere video. De asemenea, sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi cele în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise, trebuie să aibă camere de supraveghere. Programele pentru disciplinele la care va fi susţinută evaluarea naţională din acest an sunt aceleaşi cu cele din ultimii doi ani, respectiv cele aprobate în 2010 prin ordin al ministrului Educaţiei.

Notele obţinute de elevi la evaluarea naţională vor conta la admiterea în liceu. Pentru a veni în sprijinul elevilor, Ministerul Educaţiei a publicat modele de subiecte şi baremele de corectare atât la disciplina Limba şi literatura română, respectiv maternă, cât şi la Matematică. Acestea pot fi consultate accesând pagina de internet http://www.subiecte.edu.ro.

Lavinia Predescu

 

Calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţional pentru elevii clasei a VIII-a în anul şcolar 2012-2013

17-19 iunie – Înscrierea la Evaluarea Naţională

25 iunie – Limba şi literatura română – probă scrisă

26 iunie – Limba şi literatura maternă – probă scrisă

27 iunie – Matematică – probă scrisă

29 iunie – Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)

29 iunie – Depunerea contestaţiilor (orele 16.00-20.00)

30 iunie – 2 iulie – Rezolvarea contestaţiilor

3 iulie – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii