Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În capitala Italiei va avea loc, pe 7 și 8 mai, Campionatul Mondial de marș pe echipe.

Din echipa masculină de 50 km marș a României fac parte trei atleți legitimați la cluburi sportive din municipiul de pe Bârzava. Aceștia au plecat joi, la prânz, din Portugalia, unde au efectuat un stagiu de pregătire, urmând ca duminică, 8 mai, de la ora 10, ora României, să se alinieze la startul probei masculine de 50 km marș, din cadrul Campionatului Mondial de marș pe echipe. Dacă Marius Cocioran (CSM-CSU Reșița) și-a asigurat încă de anul trecut prezența la competiția supremă, în participarea la Campionatul Mondial de marș pe echipe își pun mari speranțe și Narcis Mihăilă (CSM-CSU Reșița) și Alin Florin Știrbu (CSU Reșița). Cei trei, alături de Cătălin Șuhani (CSM Suceava), vor alcătui echipa de 50 km marș a României la Mondialul de la Roma. Pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, băieții trebuie să termine cursa cu un timp sub 4 ore și 6 minute. Marius Cocioran, cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin în anul 2015, și-a obținut baremul în trei ore, 55 de minute și 59 de secunde, la Cupa Europei de la Murcia. Chiar dacă este calificat deja la Jocurile Olimpice, Marius Cocioran vizează îmbunătățirea timpului personal în competiția mondială pe echipe din capitala Italiei.

Și la feminin, România va avea în echipă atlete legitimate la Reșița. Astfel, din echipa României de 20 km marș fac parte două atlete legitimate la CSU Reșița: Mihaela Pușcașu, care s-a pregătit la Buziaș cu antrenorul emerit Iosif Corneliu Măzăran, și Ana Rodean. Alături de ele se află Andreea Arsenie, o studentă a Universității “Eftimie Murgu” din Reșița și Mihaela Acatrinei.

Conducătorul delegației României la Campionatul Mondial de marș pe echipe este antrenorul Octavian Măzăran, cel care a fost desemnat cel mai bun antrenor al județului Caraș-Severin în anul 2015. Fetele vor concura sâmbătă seara, de la ora 19:15 (ora României), iar băieții duminică dimineața, de la ora 10:00 (ora României). Startul va fi dat din fața Arcului lui Constantin, situaa în preajma Colosseumului, iar sosirea va fi pe Stadionul Nando Martellini (Terme di Caracalla).