Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta spune managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, Adrian Dumbravă, cu privire la numeroasele sesizări făcute organelor de cercetare penală după ce a preluat mandatul!

Întrebat recent într-o ședință a consiliului local despre ce mai știe de neregulile găsite în spital, Adrian Dumbravă le-a spus consilierilor locali că a făcut destule sesizări la care până acum nu a primit vreun răspuns din partea celor care trebuie să le cerceteze. Dumbravă a preluat conducerea spitalului de la chirurgul Bhupinder Singh, însă nu a precizat dacă plângerile făcute vizează fapte din mandatul acestuia sau din perioada când spitalul avea alți șefi. „Oho, câte sesizări am făcut, domnilor consilieri! Sunt toate pe rol. O grămadă, achiziții care în opinia mea nu au fost legale, care au depășit niște plafoane, niște atribuiri directe, foarte multe. Unele dintre sesizări sunt pe rol, iar la altele nu am primit nimic, ați văzut cum e la sesizări, îți vine răspunsul după 9 luni, 10 luni de zile, n-am ce să fac. O să vă informez, sigur că da, când voi avea un răspuns”, a explicat Dumbravă.

Acesta nu e singurul oficial din județ care a observat că cei care ar trebui să facă lumină în astfel de cazuri se mișcă, în anumite situații, într-un ritm care ar face invidios și un melc. Șeful CJ, Romeo Dunca, vorbea recent de nepăsarea sau tergiversarea unor sesizări penale făcute de el, în timp ce altele, făcute împotriva sa, primesc foarte rapid o rezolvare. „În Caraș-Severin există moda dovedită de a cerceta fapte penale în așa manieră încât prescrierea faptelor să salveze infractorul. Sau în cel mai rău caz, chiar dacă e dovedit și pedepsit, măcar să se prescrie sentința ce face ca păgubitul, de obicei bugetul județean, să rămână cu banii nerecuperați. Și infractorul cu banii!”, preciza Dunca zilele trecute.

JCS-Răzvan Mihalcea