Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Interdicția este instituită din 24 aprilie, până în 7 iunie, pentru orice specii de pești, crustacee, moluște sau alte viețuitoare acvatice!

Au fost stabilite zonele și perioadele de prohibiție pentru anul acesta, iar detaliile le aflăm de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Caraș-Severin: „Având în vedere numărul mare de persoane care practică activități de pescuit în fluviul Dunărea, în zona de competență a Poliției de Frontieră Caraș-Severin, vă informăm că, în luna martie, a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 295/2022 Ordinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 57 din 10.03.2022 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2022“.

Potrivit documentului, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul comercial, recreativ, sportiv şi familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice, pe o durată de 45 de zile, în apele care constituie frontieră de stat.

Trebuie subliniat faptul că pescuitul recreativ sau sportiv, efectuat cu undița sau lanseta, în scop de agrement sau performanță, este o activitate individuală și necomercială, iar practicarea acesteia se face în baza deținerii permisului de pescuit recreativ sau sportiv nominal, eliberat de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, valabil pentru anul 2022. Iar activitățile desfășurate în zona de frontieră sunt supuse controlului Poliției de Frontieră.

„Conform prevederilor legale în vigoare, pescuitul recreativ sau sportiv în fluviul Dunărea se efectuează în condițiile legii, în locurile și sectoarele stabilite de autoritățile competente, cu avizul șefului Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Caraș-Severin. Facem precizarea că lipsa avizului constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 1000 de lei. De asemenea, pescuitul recreativ sportiv efectuat fără permis constituie contravenție și se sancționează (…) cu amendă de la 300 lei la 600 lei și confiscarea peștelui, icrelor și altor viețuitoare acvatice“, transmite subinspectorul de poliție Robert Tudosie, purtătorul de cuvânt al autorității cărășene de frontieră.

JCS-A.M.