Așteptând banii cu documentele gata - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BERZASCA – La Berzasca, obiectivele de viitor sunt pista de biciclete, grădinița, școala și locuințele sociale. Obiective pentru care sunt așteptate viitoarele sesiuni de finanțare prin PNRR, respectiv prin Programul Operațional Regional (POR)!

De la primarul Petru Furdui, am aflat că pista de biciclete se va întinde pe 3 km și va face legătura între Drencova și complexul lacustru de pe Dunăre. Concret, amatorii de ciclism vor putea pedala de la Cetatea Drencova până la Biserica Sf. Arh. Mihail și Gavril și promenada de pe malul Dunării. Cum pentru 1 km de pistă se acordă maxim 100.000 de euro, investiția se poate ridica la 300.000 de euro. Pentru obținerea finanțării, primăria așteaptă că PNRR-ul să dea startul viitoarei sesiuni.

Primăria a pregătit documentații și pentru școala din Liubcova, grădinița din Berzasca și pentru blocul de locuințe sociale din Berzasca. Acesta are 48 de apartamente dispuse la parter, patru etaje și mansardă. Blocul a fost anvelopat mai demult, primăria dorind să-l eficientizeze energetic, ceea ce printre altele presupune schimbarea centralei termice și a pompelor de căldură. „La toate aceste obiective, am lucrat la documentațiile tehnice. Urmează să le depunem pe toate la momentul deschiderii sesiunilor de finanțare prin POR care au ca țintă modernizări, dotări, anvelopări și eficiență energetică”, ne-a declarat primarul Furdui.

JCS-Ionel Ivașcu

Adaugă comentariu