Caraş-Severin, Romania

Reșița, 10.08.2022. Pe 15 și 17 august Asociația CMT România va susține două workshop-uri IT, în Reșița, la Clubul persoanelor cu dizabilități de pe Aleea Tineretului, nr.3.

Aceste workshop-uri sunt susținute în cadrul unui proiect mai mare, Dizabiltech, destinat persoanelor adulte cu dizabilități fizice. În cadrul proiectul DizabilTech (02.05.2022-31.08.2022) asociația organizează webinarii și workshop-uri online prin intermediul cărora beneficiarii proiectului (persoanele adulte cu dizabilități fizice) învață noțiuni de bază despre tehnologia informației, astfel încât să își dezvolte abilitățile digitale și să devină mai independenți. Temele abordate pe parcursul webinariilor: – Utilizarea tehnologiei pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități: servicii medicale, administrative, financiare, sociale,etc. – Folosirea celor mai potrivite dispozitive digitale pentru tine și securitatea online. Temele abordate pe parcursul workshop-urilor : Noțiuni de bază despre: tehnoredactare, platformele sociale. Noțiuni de bază hardware și software din IT La sfârșitul proiectului, participanții la webinarii și workshop-uri vor primi tablete și e-book-readere. De asemenea, se va crea o platformă de cursuri dedicată persoanelor cu dizabilități. Conținutul platformei de învățare va fi adaptat domeniilor de interes pentru persoanele cu dizabilități. Proiectul DizabilTech este finațat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și
implementat de asociația Act for Tomorrow.

Despre Asociația Charcot Marie Tooth România

Scopul Asociației Charcot Marie Tooth România este îmbunătățirea calității vieții persoanelor care suferă de boala Charcot Marie Tooth și a familiilor acestora, dar și a altor categorii de persoane cu dizabilități, prin implementarea de proiecte și programe naționale.

Pentru mai multe informații, accesați www.asociatiacmt.ro