Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Trupele Altar şi Rezident Ex, alte legende prezente într-un eveniment de povestit la nepoţi. Mai exact într-o seară deschisă de Danaga, artistul a cărui muzică ambientală poartă publicul prin toate stările posibile. Apoi scena a aparţinut trupei Gasovi iz Unutrašnjosti din Serbia!

Nume greu de pronunţat, despre care Cristi Hrubaru afirmă că e cam singura trupă de raggae folk din Europa cu instrumentişti unul şi unul, care fac lucruri extraordinare pe scenă.

Artileria grea s-a dezlănţuit cu o trupă care face istorie în rock-ul românesc de peste 30 de ani întrucât se inventează, se reinventează şi face totul pentru a fi în sufletul publicului. În ultima perioadă l-au fascinat pe Hrubaru prin nebunia şi dragostea faţă de rock şi faţă de public, cu care Altar, căci despre ei este vorba, se prezintă la marile festivaluri din ţară. Aşa s-a întâmplat şi sâmbătă seara cu un solist, Csaba Pákay, care efectiv întinereşte pe scenă şi a cărui voce e din ce în ce mai răsunătoare. Dar şi cu un chitarist, Toni Dijmărescu, reşiţean care de câteva luni face parte din Altar şi pentru care e plăcere maximă să cânte acasă. Altar există prin voi şi pentru voi. Asta înseamnă să fim o forţă, să fim toţi ca unul. Vă mulţumim pentru susţinere!”, le-a spus Csaba Pákay celor prezenţi.

Rezident Ex au venit cu legendele Tavi Iepan, compozitor şi instrumentist de excepţie, şi Ovidiu Ioncu Kempes, voce de aur a rock-ului românesc. A ieşit un super-show al cărui „diamant” a fost o piesă nou-nouţă, brevetată cu două zile înainte de concertul din Poiana Golului. Se numeşte „CorItina” şi e dedicată acelor oameni şi momente pentru care cu toţii ne-am dori să putem da timpul înapoi.

Cortina festivalului avea să fie trasă de Massive Wagons, englezii prezenţi şi la ediţia din 2019. Nu încape îndoială că le-a plăcut atunci la Reşiţa, întrucât şi-au exprimat dorinţa de a reveni, iar sâmbătă, târziu în noapte, au pus punct pe maratonul rock.

„Ceea ce se întâmplă de obicei la Reşiţa e bestial. Organizatorii, Primăria Reşiţa şi MC Trust, au făcut tot posibilul să le iasă ca la carte. În mare parte le-a reuşit în afara ploii din prima seară pe care n-o poate controla decât Dumnezeu. A fost un maraton rock de povestit nepoţilor, iar voi, ca public, aţi fost fantastici. Credeţi-mă pentru că sunt prezent pe la festivalurile din ţară. Cam asta a fost. Să ne vedem bine şi sănătoşi la următoarea ediţie!”, a încheiat Cristi Hrubaru.

Mai scriem doar că tragerea la sorţi a tombolei pentru motocicleta pusă la bătaie de Trust MC va avea loc luni, la ora 14, live pe pagina de Facebook a Primăriei Reşiţa. Până la anul, în Poiana Golului e din nou linişte…

JCS-Ionel Ivaşcu