Arin Ispas, noul lider al PNL Caransebeș - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – După un lung interimat al, de acum, fostului președinte, Andrei Ungur, liberalii caransebeșeni și-au ales ieri noua echipă de conducere, care are ca obiectiv în 2024 recâștigarea primăriei pe care au pierdut-o în toamna trecută!

A fost o singură echipă propusă pentru a prelua frâiele în PNL Caransebeș, cea cu Arin Ispas președinte, secondat de liberali precum Marius Isac, Andrei Ungur, Ovidiu Chimigeriu, Dumitru Rujan, Andra Pleșa, Cristi Dragomir, Alin Purdescu, Luminița Verdeș sau Coco Galescu. Iar la vot, un singur liberal din cei prezenți nu a votat cu Ispas. Obiectivele acestei echipe pentru 2024 sunt unele cât se poate de îndrăznețe, după cum a precizat liderul PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, cel care a precizat a votat pentru echipa condusă de Arin Ispas.

„Sper ca noua conducere să treacă la treabă și să facă o activitate apreciată de toți cetățenii Caransebeșului. Am încredere în această echipă, sunt sigur că vor face în așa fel încât Caransebeșul să-și redobândească strălucirea de altă dată. În 2024 vor fi mai multe alegeri, iar provocarea e foarte mare pentru această echipă, dar sunt optimist că anul 2024 va fi unul de succes. Sunt sigur că cei 7 consilieri locali PNL vor avea o activitate elaborată, vor susține tot ceea ce înseamnă bun și util pentru Caransebeș, evident nu vor accepta mai puțin bune sau utile Caransebeșului. Am văzut multe lume supărată de ceea ce se întâmplă în administrația  publică și cred că există șanse reale ca PNL să revină la conducerea primăriei”, a spus Vela, adăugând că Arin Ispas va omogeniza echipa de la PNL Caransebeș, unde acum sunt mai mulți vectori de imagine.

Noul președinte nu este o figură chiar necunoscută în viața publică a Caransebeșului, fiind implicat în diverse acțiuni caritabile ale Clubului Rotary pe care l-a condus sau candidând pentru un loc de consilier local în septembrie 2020 din partea liberalilor, loc pe care l-a și obținut în urma renunțării altor colegi aflați înaintea sa pe listă. Ispas a renunțat însă și el la mandat pentru a se dedica afacerilor în domeniul proiectării, unde activează de foarte multă vreme.

Arin Ispas s-a declarat onorat de propunerea venită din partea lui Andrei Ungur, de a prelua șefia PNL Caransebeș: „Din expertiza pe care am dobândit-o, le-am și spus colegilor că voi încerca să nu-i dezamăgesc și voi face tot posibilul ca să ne atingem obiectivele în 2024. Urmează să mă apuc de treabă. Dintotdeauna am fost un prieten al Primăriei Caransebeș, de două decenii încoace, nu văd de ce nu aș putea să fiu și de acum înainte. Ca și proiectant am lucrat cu multe administrații, chiar și în alte județe, și experiența îmi spune că aici mai este foarte mult de lucru. Sper ca de acum încolo observațiile noastre în consiliul local să fie băgate în seamă, suntem grupul cel mai numeros, avem 7 consilieri, să vedem ce va fi”.

Fostul președinte PNL Caransebeș, Andrei Ungur, a amintit că organizația a dat sub conducerea sa un ministru, un secretar de stat, un subsecretar de stat, un senator, un deputat, un vicepreședinte de consiliu județean, doi consilieri județeni și cel mai mare grup de consilieri municipali. Ungur a precizat că se va implica în viitor mai mult la nivel central și județean, subiect asupra căruia vom reveni.

JCS-N.C.