Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Primarul oraşului, Ion Chisăliță, se află în negocieri cu reprezentanţii companiei Delphi, adusă de el cândva în zonă, pentru a recupera halele închiriate de la Primărie în scopul relocării în aceste spații a altor investitori!

Iar prima firmă pe care primarul vrea să o mute în halele modernizate, în care îşi desfăşura activitatea Delphi, este una de cablaje pentru telefonie mobilă.

„Am avut o discuție cu conducerea acestei firme care, de fapt, este la noi în oraș din anul 2004, Arantronic Ro SRL, care produce cabluri media și care au nevoie de aceste hale. Am ajuns la o înțelegere cu cei de la Delphi care au acceptat să cedeze aceste spații închiriate de la primărie. Contractul de închiriere a fost foarte bine pus la punct, au fost daţi în anii anteriori şi în judecată însă degeaba. Eu am ales calea dialogului, pentru că prin dialog civilizat lucrurile se rezolvă mai bine. Şi aşa este şi firesc să recuperăm halele de la ei, din moment ce Delphi nu mai are activitate la Moldova Nouă. Arantronic, care acum funcţionează într-un imobil ce a fost cândva grădiniţă, își poate muta producția acolo. Mai mult, în momentul în care au o locație mai bună pentru desfăşurarea activităţii, compania care are acum peste 100 de angajați ne-a comunicat că intenționează să reloce unele activități de producție din Cehia aici, la Moldova Nouă, iar numărul de angajați ar putea crește la 300 de persoane. Am avut nu demult o întâlnire cu patronul irlandez al Arantronic şi am discutat mai multe lucruri importante. Să ştiţi că 300 de locuri de muncă în acest oraş înseamnă ceva. Sper să nu ne oprim aici“, ne-a spus Ion Chisăliţă, primarul oraşului Moldova Nouă.

JCS-Nina Curiţa