Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Prețul unui metru cub de apă potabilă, plus canalizarea și epurarea aferente, va crește de la 8,58 de lei cât este în prezent, la 9,12 lei, incluzând TVA!

„Această majorare a prețurilor și tarifelor se impune ca urmare a creșterii prețurilor la energia electrică, gaze naturale și carburanți, a materiilor prime și materialelor folosite în procesul de tratare a apei, în perioada iunie 2021 – ianuarie 2022“, informează AquaCaraș. Operatorul județean de apă și apă uzată a obținut avizul ANRSC și aprobarea ADI Acvabanat pentru noile prețuri și tarife aplicate de la 1 aprilie, modificate în funcție de evoluția indicelui prețului de consum în perioada amintită.
Actualele tarife au intrat în vigoare anul trecut, la 1 septembrie. Comparativ, cu TVA de 9%, de la 1 aprilie, prețul metrului cub de apă potabilă produsă, transportată și distribuită va crește de la 5,26 de lei la 5,59 de lei, iar tariful pentru metrul cub de canalizare și epurare – de la 3,32 de lei, la 3,53 de lei. Fără TVA, apa se scumpește de la 4,83 de lei pe metrul cub, la 5,13 lei, iar canalizarea – de la 3,05 la 3,24 de lei. În cazul celor care beneficiază atât de apă curentă, cât și de canalizare, metrul cub contorizat va aduce un cost de 9,12 lei cu TVA, față de 8,58 de lei cât este în prezent. JCS-Antoniu Mocanu