AquaCaraș: Exces de zel la Apele Române! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Operatorul de apă și canal a reacționat la amenda de 40.000 de lei, primită de la Apele Române Banat pentru nereguli la stația de epurare de la Jupa. Nereguli care nu există, în opinia celor de la AquaCaraș!

Potrivit celor de la AquaCaraș, la stația de epurare de la Jupa se execută, în prezent, probe tehnologice de monitorizare și testare ca urmare a finalizării lucrărilor de punere în funcțiune, conform măsurilor impuse chiar de A.B.A Banat. Mai mult, aceștia spun că societatea AquaCaraș și-a îndeplinit cele trei obligații impuse de Administrația Bazinală de Apă Banat în urma controlului făcut în data de 28.02.2020 și anume: apele evacuate prin gura de evacuare sunt tratate, stația fiind funcțională; până la finalizarea punerii în funcțiune a stației, societatea a vidanjat și transportat apele uzate colectate de câte ori a fost cazul; documentația tehnică necesară obținerii autorizației de gospodărire a apelor pentru evacuarea apelor uzate menajere include și rezultatul probelor tehnologice ce sunt în curs de desfășurare.

„Considerăm total nejustificată constatarea celor de la A.B.A Banat, ca urmare a unui control făcut astăzi, chiar în timpul executării probelor tehnologice. Iar formulări de genul <<A fost constatat faptul că prin gura de evacuare a stației de epurare erau evacuate ape uzate menajere neepurate în râul Timiș, fiind încălcate astfel și măsurile dispuse în 2020. Prin urmare, nu s-a constatat nici o schimbare în bine!>> sunt tendențioase și arată excesul de zel prin care autorul informării dorește să își justifice orele petrecute la locul de muncă. Precizăm că, până în acest moment, nu am primit nicio informare referitoare la controlul la care se face referire și nu avem în posesie procesul verbal al acestui control, prin care să înțelegem exact concluziile inspectorilor A.B.A Banat. Așteptăm ca acestea să ne fie aduse la cunoștință, iar apoi, fără îndoială, ne rezervăm dreptul de a contesta în instanță eventuala amendă la care se face referire“, precizează cei de la AquaCaraș într-un comunicat de presă.

JCS-R.M.