Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Oamenii legii ne promit derularea alegerilor parlamentare în siguranţă, fiind luate o serie de măsuri pentru data de 11 decembrie.

„Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor. Duminică, 11 decembrie, la nivelul județului Caraș-Severin, 684 de poliţişti vor fi angrenați pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie, ordine şi linişte publică și prevenirii oricăror fapte antisociale. De asemenea, vor desfășura activități în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral“, ne asigură reprezentanţii IPJ.

Ce ar trebui să ştiţi vizavi de vot? Potrivit oamenilor legii, „aveţi dreptul la vot dacă aveţi 18 ani împliniți și nu v-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă. Puteți vota între orele 07.00 și 21.00“.

Trebuie, de asemenea, ştiut că legea penală sancţionează în principal împiedicarea votului, atacul asupra secţiilor, votul fără drept sau multiplu, folosirea unor acte false, introducerea în urnă a mai multor buletine, falsificarea acestora, alterarea listelor electorale, tipărirea sau folosirea de date false de acces ori alterarea sistemului informatic. Pe lângă care au fost stabilite o serie de contravenţii. Important este ca orice ilegalitate să fie sesizată din timp la 112.