Un lux pentru pensionari
Preţul unei sticle de apă minerală variază între 0,6 şi 2 lei . Într-o lună, o familie ar trebui să dea pentru apa minerală între 18 şi 60 lei . Pentru pensionari, acest lucru este chiar un lux, unii dintre ei preferă să meagă după apă la izvor, dar şi aici situaţia este discutabilă.
Părerea cetăţenilor este evidentă. Gheorghe Lăcătuş este pensionar: „Eu nu cred că apa de la robinet are calitatea corespunzătoare. Mai ales după ce plouă este tulbure“. De aceeaşi părere sunt şi Ştefan Koczi şi Ovidiu Buzatu, care spun că filtrarea nu se face aşa cum ar fi trebuit şi că apa de la robinet vine cu rugină; de regulă după ce se afectuaeză lucrări.
În standard normal
Explicaţia dată de Adriana Almăjan, purtătoarea de cuvânt a Aquacaraş Reşiţa este următoarea: „În cursul săptămânii trecute s-au efectuat lucrări la magistrală, iar apa potabilă a fost întreruptă. S-a intervenit în mai multe zone ale municipiului. Înaintea reluarii furnizării apei, s-au făcut aşa cum trebuie, spălări ale reţelei. În momentul de faţă, de la Uzina de Apă, apa pleacă în condiţii normale. Cetăţenii nu au nici un motiv să fie speriaţi. De asemenea, şi acum echipele Aquacaraş se află în teren pentru a supraveghea reţeaua de distribuţie“.
Pentru a afla mai multe detalii depsre calitatea apei, am discutat cu Ana Baderca, medic în cadrul Autorităţii pentru Sănătate Publică Caraş-Severin, care ne-a explicat faptul că zilnic se recoltează probe pentru caliatea apei. De asemenea, în zilele în care apa nu a avut culoarea normală, adică în zilele de 24 şi 25, s-au efectuat analize, iar calitatea apei s-a încadrat în normele legale, atât din punct de vedere fizico-chimic dar şi bacteriologic.
Mianda Mladin