Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit declaraţiilor oficiale, trecerea la noul sistem de termoficare presupune şi restructurări de personal.Tot mai multe schimbări sunt planificate pentru a se produce odată cu înnoirea sistemului reşiţean de termoficare. Potrivit lui Mihai Stepanescu, primarului Reşiţei, aproape toate lucrările la opt microcentrale de cartier sunt finalizate, fiind gata de pus în exploatare. Cu ce gaz? Aşa cum vă informa Jurnal CS, în seara zilei de 4 aprilie, a început furnizarea apei calde către cele 3.500 de familii abonate, dar şi către celelalte instituţii branşate la sistem, pentru că a fost remediată problema gazului. Municipalitatea şi conducerea CET au purtat discuţii cu reprezentanţii Gaz Sud Furnizare, care s-au concluzionat cu semnarea unui contract de furnizare a gazului, însă numai pentru luna aprilie, după cum se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Preţul gazului furnizat de Gaz Sud Furnizare este cel reglementat de ANRE, respectiv acelaşi preţ practicat şi de E.On, fără alte costuri suplimentare, pentru utilizarea de reţele etc.“, se mai arată în documentul citat.

În plus, la CET au fost anunţate anumite restructurări de personal, impuse ca urmare a trecerii de la vechiul la noul sistem. Câţi oameni vor rămâne fără pâine? Reprezentanţi ai municipalităţii au solicitat celor de la CET o situaţie cu angajaţii care vor fi păstraţi, însă deocamdată conducerea CET a fost rezervată în a lansa un număr sau o listă.

Şi asta pentru că, potrivit lor, în fiecare centrală va fi nevoie de oameni, la fel cum va fi nevoie de echipe de intervenţie, atât pentru centrale, cât şi pentru reţele. Aceştia au precizat că, întrucât nu s-a făcut trecerea la noul sistem, nu s-au putut face estimări legate de numărul necesar de angajaţi pentru buna funcţionare a acestuia.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu